Sporthopper

dooradmin

Sporthopper

Jullie hebben het waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen de oproepjes om mee te helpen bij de sporthoppers. De sporthoppers zijn kinderen die vanuit het basisonderwijs meerdere keren per jaar een flyer mee krijgen waarin diverse sporten staan waarmee ze kennis kunnen maken. Hiervoor kunnen ze zich dan aanmelden.

Onze vereniging doet ook mee om de kinderen kennis te laten maken met het paardrijden door 4 lessen te geven. De sporthoppers zijn voor de vereniging echt heel erg belangrijk omdat hier weer nieuwe leden uit ontstaan voor onze vereniging.

Omdat er in een keer een groep van 6 kinderen begint die niets weten over het paardrijden, is het voor de instructrice erg belangrijk dat er geholpen wordt door onze eigen leden. Je kunt de kinderen dan meehelpen met het opzadelen en vertellen hoe dit moet, jij weet al hoe dit werkt en weet waar alles ligt! Ook het meelopen in de les is erg belang omdat de kinderen nog een beetje angstig kunnen zijn, jij kunt ze dan een beetje geruststellen want jij kent de manege paarden al. Voor de manege is het erg belangrijk dat de kinderen het leuk vinden op onze manege want dan blijven ze misschien wel. Daar kun jij ook een beetje aan meehelpen, hoe leuk is dat…

Het is soms best wel lastig voor ons om hulp te vinden voor de sporthoppers. Voor de instructrice is het wel heel belangrijk dat er voldoende hulp is omdat ze maar een kindje tegelijk kan helpen en de andere vijf hebben ook hulp nodig. Ze is dus erg blij als jullie kunnen komen helpen.

Misschien kunnen jullie onderling in je eigen lesgroep iets afspreken met een aantal meiden om te helpen bij de sporthoppers, het is altijd erg gezellig. Als er weer een oproepje komt dan horen we vast iets van jullie!

Over de auteur

admin administrator