Sporthopper

dooradmin

Sporthopper

Jullie hebben het waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen de oproepjes om mee te helpen bij de sporthoppers. De sporthoppers zijn kinderen die vanuit het basisonderwijs meerdere keren per jaar een flyer mee krijgen waarin diverse sporten staan waarmee ze kennis kunnen maken. Hiervoor kunnen ze zich dan aanmelden.

Onze vereniging doet ook mee om de kinderen kennis te laten maken met het paardrijden door 4 lessen te geven. De sporthoppers zijn voor de vereniging echt heel erg belangrijk omdat hier weer nieuwe leden uit ontstaan voor onze vereniging.

Omdat er in een keer een groep van 6 kinderen begint die niets weten over het paardrijden, is het voor de instructrice erg belangrijk dat er geholpen wordt door onze eigen leden. Je kunt de kinderen dan meehelpen met het opzadelen en vertellen hoe dit moet, jij weet al hoe dit werkt en weet waar alles ligt! Ook het meelopen in de les is erg belang omdat de kinderen nog een beetje angstig kunnen zijn, jij kunt ze dan een beetje geruststellen want jij kent de manege paarden al. Voor de manege is het erg belangrijk dat de kinderen het leuk vinden op onze manege want dan blijven ze misschien wel. Daar kun jij ook een beetje aan meehelpen, hoe leuk is dat…

Het is soms best wel lastig voor ons om hulp te vinden voor de sporthoppers. Voor de instructrice is het wel heel belangrijk dat er voldoende hulp is omdat ze maar een kindje tegelijk kan helpen en de andere vijf hebben ook hulp nodig. Ze is dus erg blij als jullie kunnen komen helpen.

Misschien kunnen jullie onderling in je eigen lesgroep iets afspreken met een aantal meiden om te helpen bij de sporthoppers, het is altijd erg gezellig. Als er weer een oproepje komt dan horen we vast iets van jullie!

dooradmin

Vrijwilligers gezocht!

Wie o wie heeft zin om te komen helpen op de manege? We zoeken nog hulp op de woensdag avond van 18.00 uur tot 20.00 uur om wat stallen uit te mesten en eventueel te helpen met voeren en overige klusjes? Op deze avond ben ik nog niet langs geweest bij de ouders en kinderen om te inventariseren wie welke klusjes wil doen, misschien zijn er ouders of kinderen van deze groep die ook denken van wil ik wel doen. Het zou wel fijn zijn om ook deze avond ook mee te nemen om wat stallen te doen dan is het mooi verdeeld over de week. Voor alles geldt, dat wat bijhouden wordt kost minder inspanning. Hier heeft iedereen profijt van.

Ook zoeken we nog mensen die op de zaterdag ochtend stallen kunnen mesten en kunnen helpen tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Als je zin hebt om te helpen stuur dan even een app bericht naar 0642731371. Spontaan komen aanwaaien en helpen mag natuurlijk ook!

dooradmin

Vrijwilligers Advendo

Zoals jullie misschien al hebben gemerkt en gezien gaat het goed met de klussen die te doen zijn bij onze manege, we merken duidelijk verschil , de klussen zijn nu wat meer verdeeld en dat geeft gelukkig een beetje lucht!

Jullie hebben hem misschien al zien rondlopen maar we hebben een nieuwe vrijwilliger hij heet Rob. Hij komt op maandagavond en donderdagavond diverse klussen doen op de manege. Inmiddels heeft nog een vrijwilligster zich aangesloten bij onze vereniging haar naam is Aline. Zij komt op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag een poosje helpen.

Binnenkort zal ik de nieuwe vrijwilligers vragen om zich voor te stellen in het Advendo Naisje dat is misschien wel leuk om ze beide een beetje beter te leren kennen. We hopen dat ze leuke en gezellige tijd gaan hebben bij Advendo en dat ze lang blijven!

Margriet en Silke draaien inmiddels al een poosje druk mee in ons rooster voor het voeren van de paarden en pony’s. Wij zijn ook erg blij met deze twee dames omdat we met meer mensen allemaal wat minder vaak op het rooster staan om te voeren.

Ook de inzet van de ouders en kinderen begint steeds meer op gang te komen en dat is erg fijn om te merken. Veel ouders en kinderen pakken nu spontaan de mestvork en kruiwagen en gaan aan de slag of gaan gewapend met een sopemmer, zwabber of stofzuiger de klusjes te lijf.

dooradmin

Kerststollenactie

Wij waren zeer verrast door de inzet van onze leden die ervoor gezorgd hebben dat de kerststollen als warme broodjes werden verkocht. Er werden maar liefst 114 stuks verkocht! We hebben met elkaar een mooi bedrag van ruim € 300,- bij elkaar gespaard. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de geleverde inzet en we denken zeker dat er volgend jaar weer een dergelijke actie komt.

dooradmin

Sponsoracties

Dit jaar zijn we fanatiek aan de slag gegaan om bedrijven te benaderen om onze vereniging te sponsoren. Dit is supergoed gelukt en we zijn erg blij met de gekregen spullen die echt hard nodig waren. We hebben 2 kruiwagens van Garage Evenhuis , 1 grote kruiwagen van BTN de Haas gekregen. We hebben ook allemaal nieuwe dekens voor de paarden gekregen van de volgende bedrijven , 2Join Licht Geluid Entertainment, Bloemenzaak Lupine, Womensline en Breakout. Ook hebben we nog 2 mestvorken van de Welkoop in Hoogezand gekregen. Verder zijn er ook nog dekens en paardenspullen door particulieren geschonken.

Allemaal hartelijk dank hiervoor!

dooradmin

Vrije plekken in beginnerscursus

Vanaf 11 februari is er weer ruimte in de beginnerscursus. Deze cursus is op de maandagavond van 17:30-18:30 en bedoeld voor kinderen. Mocht jij dus een vriendje of vriendinnetje hebben die graag wil leren paardrijden, dan is dit zijn of haar kans! Voor meer informatie is het het handigst om even contact met ons op te nemen via manege_advendo@live.nl.

dooradmin

Cupcake challenge verplaatst

De jaarlijkse cupcake challenge wordt dit jaar niet gehouden in februari maar in april. Dit is in verband met de Poiesz Jeugdsponsoractie die in februari wordt gehouden. Over deze sponsoractie volgt later meer informatie.

dooradmin

Vrijwilligers gezocht voor NLdoet

Op zaterdagmiddag 16 maart 2019 doet Advendo weer mee aan NLdoet. Dit jaar willen we weer in en om de manege gaan opruimen. Ook komt er een nieuwe bar, zodat we meer bergruimte hebben. Daarnaast ontstaat er een beter uitzicht ontstaat op de binnenbak! We willen graag bezig gaan tussen 13:00 en 16:00.

Als jij zin hebt om mee te helpen, kun je je aanmelden via NLdoet. Via de link kom je automatisch op de pagina van Advendo bij NLdoet terecht!

dooradmin

Nieuwe pony op proef

Er is weer een kleinere pony bij de manege. De naam van dit prachtige diertje is nog niet bekend, maar dit volgt zeer spoedig. Voorlopig is ze op proef, maar als ze braaf is, dan mag ze blijven.

dooradmin

Tarieven Manege Advendo

Vanaf 1 december worden de tarieven voor het rijden bij manege Advendo aangepast. Omdat stro en kuil voor de paarden
duurder is geworden, hebben wij de tarieven moeten verhogen. We hebben geprobeerd om alsnog de prijzen zo laag mogelijk te houden. Een overzicht van de aangepaste tarieven kun je op de Tarieven-pagina vinden.